Curs Exercici Terapèutic en Neurorehabilitació - Mobilitat i Força

680,00

Creiem que l’exercici és una necessitat des d’un punt de vista de salut i el que per al nostre grup és més rellevant, per aconseguir més funcionalitat en pacients amb patologia neurològica. La feblesa muscular i la pèrdua de mobilitat són aspectes determinants que condicionen en molts casos el desenvolupament de control i aprenentatge motor.
Tens dubtes? Contacta amb el nostre equip de formació

DATA DEL CURS

4, 5 i 6 DE OCTUBRE 2024
8, 9 i 10 de NOVEMBRE 2024

UBICACIÓ

MUTUAM COLLSEROLA
UEN BARCELONA

CURS DIRIGIT A:

FISIOTERAPEUTES
TERAPEUTES OCUPACIONALS

QUÈ APRENDRÉ EN AQUEST CURS?

Tenir el marc conceptual en relació amb les alteracions funcionals en pacients amb dany neurològic que permeti l’aplicació clínica dels programes d’exercici terapèutic com a eina per millorar el moviment i les capacitats funcionals.

A QUI LI PODEN INTERESSAR AQUESTA FORMACIÓ?

Aquest curs d’Exercici Terapèutic a Neurorehabilitació – Mobilitat i Força va dirigit Tot professional de l’àmbit sanitari, sociosanitari: fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals.

CONEIX ELS PROFESSORS

profesora alba jimenez cubo

Alba Jiménez Cubo

Fisioterapeuta

Logo Mbody uen movilidad fuerza

Màster Oficial en Ciències del Sistema Nerviós: Neurorehabilitació, Màster en Estimulació Neurològica i mebre de la comissió neurologia CFC.

Forma part del grup docent investigador Mbody, dirigit pel Dr. Carlos Rodríguez, en el qual realitza activitat docent i de coordinació de cursos centrats en la influència del SNP en el moviment, Dolor i Exercici Terapèutic en pacients neurològics.

Realitza la seva pràctica clínica en Sinapse Recuperació Funcional, Cantàbria, clínica multidisciplinària centrada en el tractament de pacients neurològics, activitat que compatibilitza amb tutorització de treballs de recerca i la docència.

Ha participat en formacions en universitats i centres privats a Espanya en format curs, a més d’haver impartit xerrades en diferents formats en relació als camps esmentats.

VOLS PARTICIPAR D'AQUEST CURS?

Apunta’t a aquesta formació de 48 hores de nous coneixements.

Com és elCurs Exercici Terapèutic en Neurorehabilitació – Mobilitat i Força?

El curs està dividit en dos seminaris amb l’objectiu que els assistents puguin tenir temps per a interioritzar els conceptes en implementar-los en la seva pràctica clínica durant l’interval entre tots dos seminaris. En el segon seminari es reservarà un temps per als possibles dubtes que hagin pogut sorgir en l’aplicació dels conceptes adquirits en la pràctica clínica i es plantejaran nous exemples sobre la base de les experiències clíniques dels assistents. En cas que l’alumne no tingui accés a pacients entre els dos seminaris, s’adaptarà el procés en cada cas individual.

VALOR DEL CURS

680€
PAGAMENT AMB TARGETES

HORES DE CLASSE

FORMACIÓ ÉS DE 48 HORES AMB ELS MILLORS DOCENTS.

CURS CERTIFICAT:

CERTIFICAT D'ASSISTÈNCIA
EXPEDIT PER UEN

INSCRIU-TE A LA PROXIMA DATA

El proper curs comença el 4 de Octubre de 2024.
ULTIMES PLACES DISPONIBLES!

La prescripció d’exercici terapèutic en aquelles persones amb dany neurològic pot ajudar a millorar les capacitats funcionals dels pacients, així com el seu repertori de moviment.

Per poder implementar un programa d’exercici, hem de saber valorar la individualitat de cada pacient i, en aquelles patologies en les que hi ha una immobilitat, tant global com d’algun segment corporal específic.

A l’hora de realitzar un treball de força, cal conèixer la mecànica muscular i els processos fisiològics que porten a la debilitat d’un grup muscular. La correcta dosificació dels exercicis de força, juntament amb un adequat abordatge dels processos d’immobilitat, són la clau per poder incloure en la pràctica clínica un abordatge terapèutic efectiu.

Hi haurà parts pràctiques en els quals l’alumne podrà millorar la seva capacitat tècnica en la valoració i intervenció en relació a les estructures corporals i propostes de treball de força amb el seu propi pes corporal que li aportarà eines per poder confeccionar exercicis adaptats a cada pacient. Així mateix, es proposaran i practicaran protocols de mobilitat específics que completaran un programa orientat a aconseguir millores en els rangs de recorregut que facilitin la contracció muscular i la funcionalitat de l’pacient.

En definitiva, aprendrà a posar en context l’exercici terapèutic, amb les excepcions de les lesions neurològiques i incloent en la seva intervenció les idees de control i aprenentatge motor, havent seminaris amb pacients amb lesions neurològiques.

REQUISITS:

Nocions de mecànica del nervi perifèric, test de mecanosensibilitat i tractar o haver tractat persones amb lesions neurològiques.

MATERIAL NECESSARI:

S’organitzarà en conjunt amb el promotor del curs, l’adquisició de material per a les pràctiques entre els assistents i durant el tractament amb els pacients.

COMPETÈNCIES:

L’alumne serà capaç de:

 • Dur a terme una valoració prèvia a la realització en l’estat de les estructures corporals prèvies a l’exercici.
 • Dur a terme un programa d’Exercici Terapèutic adaptat a pacients després d’una lesió central.
 • Implementar el coneixement de les alteracions de la mecànica i la fisiologia neural i les alteracions estructurals en la intervenció terapèutica.
 • Utilitzar programes específics de força i mobilitat com a eina per millorar la funcionalitat – saber dur a terme el disseny d’exercicis específics de força per a cada pacient.
 • Incloure els coneixements de exercici terapèutic a les idees de control motor i neurociència actuals en lesions neurològiques

PROGRAMA

El temps dedicat a cada un dels apartats s’adaptarà als coneixements, experiències i motivacions dels alumnes, per aquesta raó el programa que es detalla a continuació pot patir modificacions.

PRIMER SEMINARI

DIA 1

9.00-14.00 Introducció Prescripció d’exercici terapèutic: De la teoria a la pràctica clínica Nervi perifèric en Neurorehabilitació i espasticitat

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Evidència i principis de l’entrenament de força Mecànica de l’múscul esquelètic i funcionalitat El treball amb pes corporal: Aplicació clínica

DIA 2

9.00-14.00 Valoració quantitativa i qualitativa de la força en lesions centrals Principis d’estirament i protocols. Test mecanosensibilidad de l’membre inferior en pacients neurològics Mobilitat i força

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Core (pràctica) Treball de força en membre inferior (pràctica) Protocol d’estirament en membre inferior (pràctica)

DIA 3

9.00-14.00 Neuroplasticitat i aprenentatge motor Rellevància de l’exercici aeròbic Membre superior: Pressing-Pulling. Consideracions en la patologia neurològica Treball de força i mobilitat a membre superior (pràctica)

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Protocol d’estirament en membre superior i tronc (pràctica) Treball específic de força en un pacient: Una proposta de intervenció Conclusions i tancament del primer seminari

SEGON SEMINARI

DIA 4

9.00-14.00 Consideracions de sistema neuroinmune i inflamació Immobilitat i dolor Experiències després del primer seminari Presentació de nous casos clínics per part de l’docent

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Protocols de mobilitat (pràctica) Mobilitat i força en membre inferior i Core Pacients: Treball específic de força en membre inferior i Core

DIA 5

9.00-14.00 Exercici aeròbic i anaeròbic posicions estàtiques Handstand: Mecànica i adaptacions Handstand (pràctica)

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Reavaluació Mobilitat i força en membres superiors Pacients: Treball específic de força en membres superiors

DIA 6

9.00-14.00 Perspectiva global. Freqüència de la feina de mobilitat i força Rang de recorregut, estabilitat i funció Protocol d’estirament (pràctica)

14.00-15.00 DINAR

15.00-18.00 Pacients: Força i protocols d’estirament Conclusions i cloenda de el seminari

DATA I HORARIS

DATES

 • 4, 5 i 6 d’octubre 2024
 • 8, 9 i 10 de novembre de 2024

Curs de 6 dies distribuït en dos caps de setmana

DATA MÀXIMA INSCRIPCIÓ

Fins el 30/09/2024

HORARI

 • Divendres 4/10/2024: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
 • Dissabte: 5/10/2024: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
 • Diumenge 6/10/2024: 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.
 • Divendres 08/11/2024: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
 • Dissabte 09/11/2024: 9 a 14 i de 15 a 18 hores.
 • Diumenge10/11/2024: 9 a 14 hores i de 15 a 18 hores.

HORES

48 h.

UBICACIÓ

Barcelona

Núm. PERSONES

Màxim 18 pax.

PROFESSIONALS

ALBA JIMÉNEZ CUBO

 • Màster Oficial en Ciències del Sistema Nerviós: Neurorehabilitació, Màster en Estimulació Neurològica i mebre de la comissió neurologia CFC
 • Forma part del grup docent investigador Mbody, dirigit pel Dr. Carlos Rodríguez, en el qual realitza activitat docent i de coordinació de cursos centrats en la influència del SNP en el moviment, Dolor i Exercici Terapèutic en pacients neurològics.
 • Realitza la seva pràctica clínica en Sinapse Recuperació Funcional, Cantàbria, clínica multidisciplinària centrada en el tractament de pacients neurològics, activitat que compatibilitza amb tutorització de treballs de recerca i la docència.
 • Ha participat en formacions en universitats i centres privats a Espanya en format curs, a més d’haver impartit xerrades en diferents formats en relació als camps esmentats.