TRACTAMENTS DE REHABILITACIÓ POST-COVID-19

A QUI VA DIRIGIDA LA REHABILITACIÓ POST-COVID-19?

Després de patir una infecció per coronavirus SARS-CoV-2 molts pacients presenten seqüeles importants. El nostre tractament de rehabilitació està indicat per a totes aquelles persones que hagin superat la fase aguda de la malaltia i presentin qualsevol tipus de seqüela a nivell físic, cognitiu o neurològic.

Les seqüeles principals i els símptomes persistents post-COVID-19 afecten sobretot l’estat físic. Molts dels afectats per aquest virus requereixen d’un entrenament específic del ritme cardiorespiratori, encara que també existeixen seqüeles importants a nivell cognitiu, amb alteracions en la memòria, l’atenció i la concentració a l’hora de dur a terme tasques bàsiques.

EXPLICA'NS EL TEU CAS

  tratamiento logopedia neurologica respiracion
  tratamiento fisioterapia neurologica ejercicio cinta

  EN QUÈ CONSISTEIX EL TRACTAMENT POST-COVID-19?

  La Unitat d’Estimulació Neurològica, amb més de 20 anys d’experiència en l’àmbit de la neurorehabilitació, centra els seus esforços en la rehabilitació de persones que han patit en més o menys grau la incidència de la Covid-19. Per això comptem amb un programa especialitzat a tractar les seqüeles del Coronavirus a partir de quatre àrees principals: física, respiratòria, cognitiva i emocional.

  Els serveis de neurorehabilitació de la UEN a Barcelona i Tarragona han activat aquest programa de recuperació post coronavirus SARS-CoV-2 per donar cobertura a totes aquelles persones que presenten dificultats respiratòries, cansament permanent, esgotament per dur a terme les activitats de la vida diària, pèrdua d’atenció, alteracions en la memòria i la concentració, dificultats motores a causa d’un període d’immobilització, afectacions emocionals que cursen amb depressió, angoixa, ansietat i que dificulten el dia a dia, entre altres.

  Aquest programa també està indicat per a totes aquelles persones que a causa d’un temps d’ingrés per coronavirus SARS-CoV-2 presentin trastorns neurològics com neuropaties, ictus, encefalitis o complicacions per afectació cardiorespiratòria i derivades d’intubació durant el procés d’ingrés.

  Abans d’iniciar el procés de recuperació post coronavirus haurem de realitzar una primera valoració mitjançant un qüestionari (que al principi podrà ser telemàtic). Una vegada enviat el formulari de rehabilitació post-covid-19, el qual ens permet detectar quines seqüeles hem de tractar, durem a terme la valoració presencial a les instal·lacions de la UEN basant-nos en les següents disciplines: fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia, neuropsicologia i psicologia clínica per poder detectar millor els dèficits i proposar un programa específic per a cada pacient.

  Aquesta valoració és gratuïta per a totes les persones amb seqüeles post-covid.

  Una vegada iniciat el programa UEN de recuperació post-covid, un metge rehabilitador valorarà les seqüeles i revisarà el programa de tractament a nivell físic, motor i respiratori, juntament amb un neuropsicòleg per determinar els dèficits presentats a nivell de memòria, atenció, comunicació i llenguatge.

  Els nostres usuaris poden ingressar durant un breu període de temps per tal d’intensificar el seu procés rehabilitador, o seguir el tractament de manera ambulatòria o domiciliària (gràcies al nostre servei assistencial domiciliari, SAD).

  Per a la rehabilitació cognitiva disposem de dues plataformes interactives: Neuro Personal Trainer de Guttmann i també el Neuronup. Ambdues ens permeten recuperar l’agilitat necessària a nivell cognitiu.

  SERVEIS DE REHABILITACIÓ POST-COVID

  tratamiento fisioterapia neurologica ejercicios
  Neurorehabilitacion tarragona hidroterapia

  HAS PASSAT LA COVID-19 I NECESSITES REHABILITACIÓ?

  Si encara tens dubtes, estarem encantats d’ajudar-te.

  rehabilitacion post covid neuronup
  rehabilitacion post covid guttmann telematica

  OBJECTIUS DEL TRACTAMENT DE LES SEQÜELES POST-CORONAVIRUS

  QUÈ PODEM MILLORAR GRÀCIES A LA FISIOTERÀPIA NEUROLÒGICA I LA FISIOTERÀPIA RESPIRATÒRIA?

  • La funció respiratòria i la capacitat pulmonar.
  • La sensació de dispnea o ofec.
  • Les complicacions de les possibles seqüeles neurològiques.
  • La mobilitat i l’adaptació a l’esforç

  QUÈ PODEM TREBALLAR AMB LA TERÀPIA NEUROPSICOLÒGICA?

  • Les dificultats de memòria, atenció i concentració.
  • Les complicacions a causa de la desorientació.
  • El deteriorament de l’agilitat mental.
  • El procés vital de millora emocional.

  QUÈ PODEM ACONSEGUIR A TRAVÉS DE LA LOGOPÈDIA?

  • Treballar la veu, la fonació i l’articulació de la parla.
  • Millorar el nivell de comprensió per afectació cerebral.
  • Recuperar l’agilitat de la parla i el llenguatge.
  • Buscar sistemes alternatius que millorin la comunicació.
  • Tractar problemes derivats de la deglució a causa d’un període d’intubació (traqueotomia).

  QUINS ASPECTES PODEM TREBALLAR A TRAVÉS DE LA TERÀPIA OCUPACIONAL?

  • La destresa per poder vestir-se, dutxar-se i rentar-se.
  • Les ajudes ortopèdiques per recuperar mobilitat.
  • La tornada a casa i aconseguir una millor adaptació al domicili.
  • Les alteracions sensorials de l’olfacte (anòsmia) i el gust (agèusia).

  T'AJUDEM AMB LA TEVA REHABILITACIÓ POST-CORONAVIRUS

  Tot el que necessites per a una correcta rehabilitació