ESTIMULACIÓ NEUROLÒGICA I FISIOTERÀPIA A GIRONA

La unitat de neurorehabilitació de Girona posa a la vostra disposició instal·lacions adaptades i els millors professionals

FISIOTERAPIA

LOGOPEDIA

TERAPIA OCUPACIONAL

NEUROPSICOLOGÍA

clinica fisioterapia girona
clinica logopedia girona
clinica terapia ocupacional girona
clinica neuropsicologia girona

Ubicades al barri de Sant Narcís de Girona, les nostres instal·lacions són les primeres de la demarcació que compten amb un gimnàs totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Modernes i sobretot funcionals, ofereixen una àmplia gamma de serveis per a la millora de la salut de totes les persones.

El nostre valor afegit és que disposem d’una llitera especialment dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda, una grua de sostre que permet realitzar transferències d’una manera còmode, ràpida, senzilla i segura i vestidors adaptats amb dutxa.

VOLS VISITAR EL NOSTRE CENTRE?

Contacta amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes.

EL NOSTRE CENTRE DE NEURORREHABILITACIÓ A GIRONA

El nostre gimnàs compta amb totes les instal·lacions necessàries per dur a terme un excel·lent tractament de rehabilitació.

SERVEIS DEL CENTRE DE REHABILITACIÓ NEUROLÒGICA A GIRONA

El gimnàs de fisioteràpia neurològica que disposem a Girona compta amb una àmplia varietat de serveis destinats a millorar el dia a dia dels nostres pacients i dels seus familiars.

clinica assessorament productes girona
clinica activitat fisica girona
clinica atecio psicologica girona

Els nostres equips estan organitzats de forma interdisciplinària i utilitzen com a punt d’inici l’Estimulació Basal®, un concepte terapèutic que permet l’acompanyament dels nostres professionals juntament amb la persona usuària i la família, amb la voluntat d’aconseguir amb coherència, els objectius desitjats per la persona afectada. Sempre, des del respecte i la màxima humilitat, els nostres equips s’esforcen per fer més fàcil la vida totes les persones que reben tractament.

EXPERTS DE FISIOTERÀPIA I LOGOPÈDIA

Comptem amb experts fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, neuropsicòlegs i logopedes.

experiència

Més de 25 anys ens avalen en el tractament i la rehabilitació de pacients amb problemes neurològics.

EQUIP PROFESSIONAL

Els nostres experts a les àrees de fisioterapeutes, neuropsicologia, teràpia ocupacional, logopedes, etc.

DEMANA HORA

Contacta amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes.
Sense compromís.

VOLS VISITAR EL NOSTRE CENTRE?

Contacta amb nosaltres i resoldrem tots els teus dubtes.

TRACTAMENTS I REHABIliTACIÓ A GIRONA

Fisioteràpia

La fisioteràpia és una disciplina dins la qual hi ha diverses especialitats. Una d'elles és la fisioteràpia neurològica, que se centra en la rehabilitació de persones amb lesions al sistema nerviós.
Per establir un diagnòstic i traçar un pla de rehabilitació, el professional analitza la capacitat de moviment del pacient i les possibilitats de recuperar-se totalment o parcialment de lesions nervioses congènites o causades per accidents o malalties.
El nostre valor afegit és que disposem d'una camilla especialment dissenyada per a persones amb mobilitat reduïda i una grua de sostre que permet fer transferències d'una manera còmoda, ràpida, senzilla i segura.
L'objectiu de la fisioteràpia neurològica és millorar el pronòstic i recuperar la màxima funcionalitat de pacients amb dificultats d'equilibri, control muscular i mobilitat. A més, el tractament serveix per alleujar el dolor i prevenir certes malalties mantenint un nivell adequat de salut.
Una de les principals conseqüències de la manca de mobilitat i de les pròpies lesions neurològiques és el dolor, cosa que resulta encara més limitant. El dolor en aquests pacients sol presentar-se a les articulacions (espatlles, genolls, malucs…) i, de vegades, es deu a un to muscular elevat.
Els mètodes de la fisioteràpia neurològica també inclouen tècniques específiques per tractar i reduir el dolor mantenint el to muscular adequat. El conjunt de teràpies té com a objectiu que el pacient sigui més autònom i visqui amb menys dolor.

Teràpia Ocupacional

La Teràpia Ocupacional és una disciplina sociosanitària que té com a objectiu principal capacitar la persona perquè pugui realitzar les activitats de la vida diària amb la màxima autonomia possible i integrar-se al seu entorn.
Quan és possible, s'aborden altres activitats més complexes com ara cuinar o comprar. A més, es treballen estratègies perquè la persona pugui adaptar-se a l'entorn i superar barreres arquitectòniques o urbanístiques.
La teràpia ocupacional és necessària en neurorehabilitació perquè totes les persones tenim la necessitat de realitzar activitats per poder desenvolupar-nos com a éssers humans, sentir-nos realitzats i mantenir el nostre benestar emocional.
Per això és molt important que les persones amb afeccions neurològiques puguin sentir que són capaces d'interactuar amb el seu entorn i amb altres persones, ja siguin amics, familiars o desconeguts.
De vegades, per assolir un grau d'autonomia òptim pot ser necessari adaptar el domicili per facilitar la mobilitat o proporcionar al pacient ajuda ortopèdica.
L'objectiu sempre és que la persona aconsegueixi una sensació de satisfacció i benestar més gran i se senti motivada per continuar treballant en la seva mobilitat.

Logopèdia

La logopèdia tracta un ampli ventall de trastorns relacionats amb la veu, la parla i la comunicació. A més, també pot ajudar les persones amb dificultats per empassar.
Aquesta teràpia serveix tant en el cas de nens amb problemes de llenguatge o audició com en adults que pateixen les conseqüències d'un traumatisme cranioencefàlic, lesions neurològiques o malalties relacionades amb l'envelliment.
Els tractaments dissenyen en funció de cada patologia. En alguns casos, consistiran en tècniques per evitar que la persona s'ennuega al menjar o al beure. En altres casos, se centra a millorar les habilitats de comunicació oral perquè el pacient aconsegueixi parlar amb seguretat i claredat.
La logopèdia treballa en comú amb altres disciplines, ja que les causes i els problemes de parla i llenguatge poden ser molt variats. Les àrees afectades poden ser l'audició, la pronunciació, la disfàgia, entre d'altres. Les causes poden ser físiques (malalties o traumatismes) i també psicològiques.
Les tècniques de logopèdia són eficaces en qualsevol persona amb dificultats comunicatives congènites o adquirides. Els trastorns més freqüents que es tracten inclouen: Problemes a les cordes vocals causats per pòlips, nòduls o tumors; Dificultats per articular sons, com dislàlia, disàrtria o disfèmia; Retard a l'adquisició del llenguatge; Trastorns del llenguatge, com dislèxia o afàsia; Dificultats a l'audició, que afecten la capacitat per pronunciar fonemes; i Problemes de deglució, com la disfàgia.
Per aquest motiu, en algunes persones amb discapacitat física, intel·lectual, cognitiva o sensorial es planteja la necessitat de fer servir sistemes alternatius de la comunicació (SAAC). Aquestes formes d'expressió, diferents del llenguatge parlat, tenen com a objectiu millorar la comunicació perquè els pacients tinguin més autonomia i qualitat de vida.

Neuropsicologia

La neuropsicologia és una especialitat que estudia el funcionament del nostre cervell i aporta solucions a diferents afeccions, com ara problemes de memòria, llenguatge o atenció.
La combinació de la neurologia i la psicologia investiga la relació entre el funcionament de les estructures cerebrals, la conducta i els processos cognitius.
Aquesta especialitat tracta les persones que presenten danys cerebrals adquirits, deguts a una lesió, o congènits. El tractament neuropsicològic té com a objectiu estimular i recuperar diverses funcions cognitives, com ara la memòria, el llenguatge, la percepció i latenció.
La rehabilitació se sol combinar amb teràpia psicològica pel pacient i els seus familiars.
La rehabilitació neuropsicològica també és adequada per mantenir el cervell actiu en la gent gran sana. Les tasques destimulació cognitiva ajuden a prevenir el deteriorament mental.

Gimnàs – Rehabilitació

Al nostre centre trobareu tot el material necessari per a la pràctica d'exercici físic amb una atenció totalment personalitzada. Les nostres educadores físiques esportives, graduades en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, us planificaran un entrenament per aconseguir els vostres objectius, ja siguin de salut o de rendiment.
Oferim entrenaments totalment personalitzats tenint en compte les teves capacitats i objectius. T'ajudem a aconseguir una forma física millor, a preparar-te per competir, a fer una readaptació esportiva després d'una lesió o simplement a portar un estil de vida saludable.
Som especialistes en l'àmbit de la discapacitat i treballem perquè les persones que tenen alguna patologia puguin restituir, minimitzar i/o compensar els dèficits funcionals en la mesura del possible. Així doncs, les instal·lacions estan totalment adaptades.
Disposem de tota una sèrie de material divers per fer els entrenaments divertits, amens i el màxim personalitzats possible.
Les sessions poden ésser individuals, en parella o en grup (màxim de 5 persones), sempre tenint en compte les capacitats de cada persona.