CURS INICIAL KINAESTHETICS EN LES CURES ASSISTENCIALS

320,00

Es tracta de la mobilització de persones amb dificultats motores. Seguin els principis de Kinaesthetics, la persona que mobilitza es capaç d’adaptar el seu moviment a les capacitats del pacient i a les característiques de l’entorn.
Tens dubtes? Contacta amb el nostre equip de formació

DATA DEL CURS

26/01 i 27/01 - 8/03 i 9/03
2024

UBICACIÓ

UEN,
BARCELONA

CURS DIRIGIT A:

FISIOTERAPEUTES, T.O.,
AUXILIARS D´ INFERMERIA.

QUÈ APRENDRÉ EN AQUEST CURS?

Millorar la competència motriu, tant en la persona afectada com de la persona que l’atén. Trobar noves formes d’ajudar a una altra persona a moure’s, tenint en compte les capacitats individuals i evitant sobreesforços.

A QUI LI PODEN INTERESSAR AQUESTA FORMACIÓ?

Tot professional de l’àmbit sanitari, sòcio-sanitari i educatiu que treballi amb persones amb mobilitat reduïda: auxiliars d’infermeria, diplomats en infermeria, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, metges, pedagogs, educadors.

CONEIX ELS PROFESSORS

prof kinaesthetics mercedes fernandez

MERCEDES FERNÁNDEZ DOBLADO

TERAPEUTA OCUPACIONAL

  • Terapeuta ocupacional
  • Formadora de Kinaesthetics Nivel 3
  • Formada en Basale Stimulation, Affolter, Forced Use, CIMT.
Fa més de 20 anys que treballa en l’atenció ambulatòria i domiciliària de persones amb dany neurològic. Fa 15 anys que exerceix com a docent del concepte Kinaesthetics al nostre país.

VOLS PARTICIPAR D'AQUEST CURS?

Apunta’t a aquesta formació de 24 hores de nous coneixements.

Com és elCURS INICIAL KINAESTHETICS EN LES CURES ASSISTENCIALS?

El curs inclourà exposicions teòriques, intercanvi d’experiències i vivències, utilitzant materials audiovisualsEs farà entrega del llibre: Sistema Conceptual Kinaesthetics per al seguiment de la part teòrica.I Quadern de treball on es recolliran les experiències personals practiques per a vivenciar i comprendre els aspectes bàsics del concepte. D’altra banda, al bloc pràctic de 2 hores, aplicarem tot allò après anteriorment amb 2 casos de pacients reals. De la mateixa manera, aprofitarem per consolidar conceptes i aclarir dubtes.

VALOR DEL CURS

320€
PAGAMENT AMB TARGETES

HORES DE CLASSE

FORMACIÓ ÉS DE 24 HORES AMB ELS MILLORS DOCENTS.

CURS CERTIFICAT:

CERTIFICAT D'
KINAESTHETICS DEUTSCHLAND

INSCRIU-TE A LA PROXIMA DATA

El proper curs comença el 26 de Enero de 2024 .
ULTIMES PLACES DISPONIBLES!

L’aplicació fonamental de Kinaesthetics és la mobilització de persones amb dificultats motores. Seguint els principis de Kinaesthetics, la persona que mobilitza és capaç d’adaptar el seu moviment a les capacitats del pacient i a les característiques de l’entorn (p. Ex. No és el mateix mobilitzar en un llit, que l’en sòl). La persona utilitza el seu cos per a mobilitzar al pacient, però ha après a fer-ho de tal forma que evita realitzar sobreesforços musculars que a la llarga produeixen lesions: empra patrons de moviments adaptats i aprofita les característiques de la seva anatomia i de la gravetat.

Al mateix temps, el pacient que és mobilitzat aprèn a realitzar els moviments seguint uns patrons motors funcionals i a utilitzar la seva pròpia anatomia: desenvolupa també la seva competència motriu. D’aquesta manera aprèn a organitzar el pes del seu cos sota l’efecte de la gravetat d’una forma molt més eficaç, i per tant millora la seva autonomia personal.

El pacient aprèn a moure’s en el llit, a asseure’s, a passar de la cadira de rodes a una cadira normal, a aixecar-se…i la persona que mobilitza protegeix la seva pròpia anatomia de lesions.

Els conceptes tradicionals de mobilització de pacients es limiten a aportar un conjunt de tècniques de mobilització, basades en l’ergonomia. Però aquestes tècniques se suposa que han de ser idònies per a totes les persones que mobilitzen i per a tots els pacients.

Kinaesthetics, basant-se en els fonaments de cibernètica, afirma que cada persona és diferent, processa la informació motriu i de l’entorn de manera diferent, el seu cos és diferent i el moviment del seu cos també. I per tant defensa que no existeixen tècniques que puguin ser vàlides per a totes les persones, sinó que l’important és disposar d’una capacitat d’adaptació que ens permeti realitzar moviments en multitud de situacions.

A més, Kinaesthetics no sols para esment a la salut de la persona que mobilitza (com és el cas dels conceptes tradicionals de mobilització, en els quals el pacient té un paper més aviat passiu durant la mobilització), sinó que també té per objectiu que el pacient que és mobilitzat desenvolupi la seva salut de manera activa.

Kinaesthetics és un concepte molt ampli i transdisciplinar, que s’aplica també des de la mobilització de bebès i de nens petits, fins al desenvolupament de la competència motriu de persones majors perquè aprenguin a treure el màxim partit dels seus moviments malgrat les limitacions motrius que puguin tenir.

PROGRAMA

Interacció a través del contacte i del moviment (concepte Interacció).

▪ Els sentits. El sentit cinestèsics.

▪ Elements del moviment: espai, esforç, temps.

▪ Formes d’interacció.

El control del pes sota l’efecte de la gravetat (concepte d’anatomia funcional).

▪ Ossos i músculs.

▪ Masses i espais entremitjos.

▪ Nivell de moviment postural i nivell de moviment de transport.

▪ Orientació.

El potencial dels patrons motors (concepte de Moviment humà).

▪ Moviments posturals. Moviments de transport.

▪ Patrons motors en paral·lel. Patrons motors espirals.

Recolzament a l’autonomia i a la eficàcia personal (concepte d’Esforç).

Comprendre les activitats de la vida diària (concepte de Funció Humana).

▪ Funció senzilla: posicions/posicions bàsiques.

▪ Funció complexa: moviments en el lloc/ moviments de desplaçament.

Utilització i organització de l’entorn (concepte d’Entorn).

DATA I HORARI

DATES

Divendres 26/1/2024: 16 h a 20 h.

Dissabte 27/1/2024: 9 h a 14 i de 15 a 18.30h.

Divendres 08/3/2024: 16 h a 20 h.

Dissabte 09/3/2024: 9 h a 14 i de 15 a 18.30h

UBICACIÓ

  • UEN (Unitat Estimulació Neurològica)

PROFESIONALS

MERCEDES FERNÁNDEZ DOBLADO

  • Diplomada en Teràpia Ocupacional per la Universitat de Saragossa a l’any 1999.
  • Títol de formadora en Kinaesthetics Nivell 2.
  • Terapeuta Ocupacional i Directora clínica del centre INEAVA (Institut de Neurorehabilitació Avançada)