CURS DE NEUROREHABILITACIÓ EN AVD

230,00

Aquest curs et facilitarà una eina més que ens complementa i ens serveix per a ajudar les persones a organitzar la informació perceptiva a través de les activitats de la vida diària. Ens introdueix a un nou abordatge rehabilitador.
Tens dubtes? Contacta amb el nostre equip de formació

DATA DEL CURS

11 , 12 i 13 DE NOVIEMBRE
2022

UBICACIÓ

MUTUAM COLLSEROLA
UEN BARCELONA

CURS DIRIGIT A:

FISIOTERAPEUTES
TERAPEUTES OCUPACIONALS

QUÈ APRENDRÉ EN AQUEST CURS?

Comprendre la influència de la percepció en altres aspectes de la persona (cognició, moviment, comportament…). Conèixer l’evolució tàctil-cinestèsica dels 0 als 2 anys de vida. Conèixer les bases d’intervenció a través del sistema sensorial tàctil-cinestèsic en situacions de la vida quotidiana (per a pacients amb afectacions des de poc a molt greus). Adquirir nous coneixements que ajudin les persones amb greus discapacitats a desenvolupar-se més adequadament a la seva vida.

A QUI LI PODEN INTERESSAR AQUESTA FORMACIÓ?

Aquest curs de Neurorehabilitació en alteraciones perceptivas en las AVD va dirigit a tots els professionals que treballin en l’àmbit de la neurorehabilitació: fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, psicòlegs, logopedes, mestres, personal de suport… Així com estudiants de 4t de grau que estiguin interessats en aquest àmbit

CONEIX ELS PROFESSORS

profesor sandra castella

SANDRA CASTELLANO HERNÀNDEZ

Neurofisioterapeuta col-legiada núm. 8695

Psicòloga – Màster en simulació clínica – Experta en Neurorehabilitació Postgraduada en síndrome de dolor miofascial – Formada en Affolter – Basale Stimulation – Bobath – Exercici Terapèutic Cognoscitiu – Mètode RIC (Intense and continuative motor rehabilitation)
Profesor Clara

Clara Vilageliu Codina

Neurofisioterapeuta col-legiada núm. 9197

Màster en simulació clínica – Formada en Basale Stimulation – Affolter – Water Specific Therapy and Point Program Halliwick in Neurology. Postgrau en Pediatria

VOLS PARTICIPAR D'AQUEST CURS?

Apunta’t a aquesta formació de24 hores de nous coneixements.

Com és elCURS DE NEUROREHABILITACIÓ EN AVD?

Curs fundamentalment pràctic, per afavorir la interiorització dels continguts y el maneig de diferents tècniques i maneres de intervenció tàctil-cinestèssica.S’utilitzarà una metodologia activa i participativa. La part teòrica es desenvoluparà mitjançant l’exposició dels diferents continguts amb presentacions multimèdia. Realitzarem alguna lectura relacionada i visualitzarem i analitzarem vídeos de casos clínics.La part pràctica permetrà que l’alumne pugui realitzar diferents activitats experimentals i construir exercicis terapèutics de forma grupal. Es promourà el raonament clínic i la pràctica reflexiva.Es realitzaran sessions pràctiques on es duran a terme les diferents tècniques de tractament proposades, en parelles.Aportació de coneixements dels alumnes per enriquir la formació.

VALOR DEL CURS

230€
PAGAMENT AMB TARGETES

HORES DE CLASSE

FORMACIÓ ÉS DE 24 HORES AMB ELS MILLORS DOCENTS.

CURS CERTIFICAT:

CERTIFICAT D'ASSISTÈNCIA
EXPEDIT PER UEN

INSCRIU-TE A LA PROXIMA DATA

El proper curs comença el 11 , 12 i 13 de Noviembre.
ULTIMES PLACES DISPONIBLES!

Per percebre utilitzem moltes modalitats sensorials; però, sens dubte, el sistema més important i complex és el sistema sensorial tàctil-cinestèssic. De fet, és el sistema més rellevant pel desenvolupament del nadó des del moment del naixement.

La Dra. Felice Affolter (mestre d’educació primària, mestre de nens sordmuts, llicenciada en psicologia clínica de la mà de J. Piaget i doctora en patologia auditiva i del llenguatge), després de molts anys d’estudi, va arribar a la conclusió de que les interaccions tàctil-cinestèssiques que el nen realitza amb el seu entorn són la base pel seu desenvolupament.

A partir del moviment i de l’entorn, el nen descobreix que els objectes i el seu propi cos poden moure’s i posar-se en relació. Aquest descobriment és el que li permetrà al llarg del seu desenvolupament “resoldre els problemes” que se li presentin en la seva interacció amb l’entorn (obrir una porta, agafar un objecte, treure una jaqueta, posar- se una bata…).

La comprensió de les relacions causa-efecte i la seva resolució, seran la base per obtenir les capacitats més abstractes (memoritzar, organitzar espai-temporalment les informacions, desenvolupar el llenguatge…). En conseqüència, si les arrels tàctil- cinestèssiques “fallen” a causa d’una lesió cerebral, la capacitat per interactuar amb l’entorn queda reduïda. Sovint, símptomes com respostes agressives, to muscular inadequat, por, dificultat en la manipulació d’objectes, problemes amb el llenguatge, la memòria, hiperactivitat…. poden millorar si oferim a la persona informació tàctil suficientment estructurada que l’ajudi a saber en tot moment on està el seu cos, on està l’entorn immediat i, en conseqüència, saber què està passant en aquell moment. La vida diària ens ofereix molts problemes que cal solucionar; des de que ens despertem fins que anem a dormir, cada acció pot resultar un problema per resoldre pels nostres pacients. Per això, cal utilitzar les AVD per a fer la nostra teràpia. Resulta excepcional, ajudar a les persones amb dany cerebral a organitzar la informació perceptiva a través de les activitats de la vida diària.

Aquesta és la base de la qual parteix aquesta formació, que té l’objectiu de donar eines per ajudar a les persones a organitzar millor la informació perceptiva.

Abordatge tàctil-cinestèssic per treballar la percepció mitjançant les AVD

El Servei de Rehabilitació Neurològica del Bages (SIRN Manresa) és un centre assistencial de règim ambulatori, on un equip de diferents professionals especialitzats en la neurorehabilitació treballem de forma interdisciplinària amb persones amb tot tipus d’afectacions del sistema nerviós central i perifèric, oferint un servei de rehabilitació integral i personalitzada. Tot l’equip humà compta amb algunes formacions, que considerem bàsiques, essencials i transversals per l’atenció global de les persones amb alteracions neurològiques. Sempre treballem de forma conjunta, posant al pacient en el centre de les intervencions (ja siguin guiades pel fisioterapeuta, el logopeda, el neuropsicòleg, el terapeuta ocupacional…), i partint de les seves capacitats i necessitats, a través d’activitats significatives per cada persona. Actualment, dues professionals de l’equip, realitzem i oferim cursos sobre l’abordatge tàctil-cinestèssic del pacient neurològic amb alteracions perceptives, a través de les AVD.

PROGRAMA

Introducció

Bases teòriques, premisses i sistema tàctil-cinestèssic.

  • Pràctica 1: Pràctica vivencial per entendre el sistema tàctil-cinestèssic.

Evolució tàcitl-cinestèssica dels 0 als 2 anys de vida

  • Pràctica 2: pràctica vivencial per entendre el sistema tàctil-cinestèssic.
  • Pràctica 3: pràctica vivencial prensió

El rendiment perceptiu

  • Rendiment modal
  • Rendiment intermodal
  • Rendiment serial

Les relacions topològiques i el model de les arrels

  • Pràctica 4: activitat vivencial per relacionar les arrels (unitats de interacció tàctil-cinestèssica) i la cognició.

Tècniques per intervenir en els esdeveniments quotidians

  • Activitats bimanuals
  • Activitats sense participació bimanual
  • Anàlisis de vídeos
  • Pràctiques 5: Exercicis vivencials d’acompanyaments informatius en una AVD.
  • Pràctiques 6: Activitats per vivenciar, experimentar i practicar les tècniques a través d’AVDs.
  • Pràctiques 7: Exercicis per aplicar i integrar les tècniques apreses.

Importància de la comprensió per la producció

  • Pràctica 8: activitat vivencial sobre la importància del sistema tàctilcinestèssic

Aspectes complementaris

Possibles observacions i avaluació de l’activitat i dels canvis en la interacció amb l’entorn.

Anàlisi de la pròpia pràctica

Bibliografia

DATA I HORARI

DATES

  • 11, 12 i 13 de novembre de 2022

DATA PREINSCRIPCIÓ

  • A partir de la data de publicació

DATA MÀXIMA INSCRIPCIÓ

  • Fins el 16/10/2022

HORARI

  • Divendres 11/11/2022: 9h a 14h i 15h a 20h.
  • Dissabte 12/11/2022: 9h a 14h i 15h a 20h.
  • Diumenge 13/11/2022: 9h a 13 h.

HORES

  • 24 h.

UBICACIÓ

  • Barcelona

Nº PERSONES

  • Màxim 16 pax.

PROFESIONALS

Sandra Castellà Hernàndez

  • Neurofisioterapeuta col·legiada núm. 8695
  • Psicòloga
  • Màster en simulació clínica
  • Experta en Neurorehabilitació
  • Postgraduada en síndrome de dolor miofascial
  • Formada en Affolter – Basale Stimulation – Bobath – Exercici Terapèutic Cognoscitiu – Mètode RIC (Intense and continuative motor rehabilitation)

Clara Vilageliu Codina

  • Neurofisioterapeuta col·legiada núm. 9197
  • Màster en simulació clínica
  • Formada en Basale Stimulation – Affolter – Water Specific Therapy and Point Program Halliwick in Neurology. Postgrau en Pediatria