ELS NOSTRES CENTRES DE REHABILITACIÓ NEUROLÒGICA A CATALUNYA

L’ àrea d’ingrés forma part de la Unitat d’Estimulació Neurològica i comprèn l’atenció directa en situació d’ingrés 24 hores.

L’ àrea ambulatòria forma part de la Unitat d’Estimulació Neurològica i comprèn la rehabilitació integral. És un espai diàfan on dur a terme totes les activitats terapèutiques físiques, psicocognitives i emocionals de les persones afectades.

L’àrea domiciliària forma part de la Unitat d’Estimulació Neurològica i comprèn la rehabilitació integral. Es duu a terme en els domicilis privats de les persones afectades, i la seva àrea d’intervenció s’estén per tot Catalunya.

Són àrees imprescindibles per al desenvolupament i l’evolució de les persones afectades, que s’inicia de manera ordenada dins del procés rehabilitador.

Permetent la intervenció dels serveis de Medicina física i rehabilitació, infermeria, fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia i neuropsicologia, psicologia clínica i pedagogia.

EXPLICA'NS EL TEU CAS

  UEN BARCELONA

  centro rehabilitacion neurologica barcelona collserola

  SERVEIS DEL CENTRE

  La UEN Barcelona realitza tractaments individualitzats de neurorehabilitació a les seves instal·lacions situades dins del Centre Collserola, amb més de 18.000 m² distribuïts en espais amplis i d’accés còmode per cobrir les necessitats del procés rehabilitador.

  Disposem de diferents espais: sales de rehabilitació física, musicoteràpia, estimulació sensorial, espai de cognició neuropsicològica, i piscina terapèutica, entre altres.

  Oferim habitacions dobles i individuals en règim d’ingrés, a més de les opcions de centre de dia i servei ambulatori per donar continuïtat al procés rehabilitador.

  SERVEIS DEL CENTRE

  UEN Tarragona realitza tractaments individualitzats de neurorehabilitació a les seves instal·lacions situades dins del Centre Vila-seca, amb més de 10.000 m² distribuïts en espais amplis i d’accés còmode per cobrir les necessitats del procés rehabilitador.

  Disposem de diferents espais: sala de rehabilitació física, espai d’estimulació cognitiva, neuropsicologia, logopèdia i servei d’hidroteràpia a la piscina.

  Oferim habitacions dobles i individuals en règim d’ingrés, a més de les opcions de centre de dia i servei ambulatori per continuar amb el procés rehabilitador.

  UEN TARRAGONA

  centro rehabilitacion neurologica barcelona collserola

  UEN GIRONA

  girona fisioterapia rehabilitacion movilidad

  SERVICIOS DEL CENTRO

  Instal·lacions per al tractament i rehabilitació de persones amb mobilitat reduïda al centre de la ciutat de Girona.

  NECESSITES SERVEIS DE NEUROREHABILITACIÓ?

  El nostre equip de professionals respondran tots els teus dubtes.

  CENTRES DE NEUROREAHABILITACIÓ AMB INGRÉS EN RESIDÈNCIA I APARTAMENTS

  Les àrees d’ingrés es localitzen a la ciutat de Barcelona dins del Centre Residencial Mutuam Collserola i a la ciutat de Vila-seca a la provincia de Tarragona en el Centre Residencial Vila-seca.

  SERVEIS DISPONIBLES EN ELS CENTRES DE BARCELONA I TARRAGONA

  Aquesta àrea ofereix el servei d’ingrés al centre residencial o apartaments a persones adultes que presenten un traumatisme cranioencefàlic, lesió medul·lar o importants politraumatismes a conseqüència d’accidents laborals o accidents de trànsit.

  També atenem pacients que han patit un ictus en fase subaguda per millorar el procés de recuperació física i psicològica, esclerosi múltiple, Parkinson, esclerosi lateral amiotròfica i altres afectacions neurodegeneratives amb l’objectiu de facilitar un procés de rehabilitació especialitzada i intensiva dirigida a respondre a les necessitats de mobilitat i autonomia personal.

  Són molt importants les discapacitats i afectacions severes que aquestes persones presenten i per aquest motiu la UEN, respon a les necessitats dels nostres usuaris a través d’un equip especialitzat en neurorehabilitació.

  TINC UN FAMILIAR AMB AFECCIONS NEUROLÒGIQUES

  Normalment les famílies utilitzen aquesta àrea d’ingrés després d’un llarg temps en un centre hospitalari o sociosanitari. Els resulta de gran ajuda ingressar en la Unitat d’Estimulació Neurològica (UEN), ja sigui perquè el seu estat ho requereix, per acabar d’adaptar la seva llar o senzillament per dur a terme una rehabilitació més intensiva i especialitzada en fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia i neuropsicologia destinada als pacients o lesions neurològiques.

  Abans de començar la rehabilitació intensiva organitzarem un pla terapèutic específic i individualitzat.

  Els horaris d’intervenció són de 8:00 h a 14:00 h i de 15:00 h a 20:00 h de dilluns a divendres. Per a pacients que estiguin ingressats es pot realitzar la rehabilitació els dissabtes al matí sempre que s’adaptin al programa terapèutic necessari per a la seva evolució.

  Els nostres pacients poden romandre temporades de curta o llarga durada a en funció de la seva patologia o malaltia. El nostre objectiu com a equips especialitzats és afavorir la ràpida recuperació i facilitar l’adaptació al domicili. En aquest cas serà el nostre servei domiciliari qui els podrà assessorar i donar una gran cobertura assistencial per a la seva tranquil·litat. Disposem d’habitacions dobles i individuals.

  TENS ALGUN FAMILIAR AMB ALGUNA AFECTACIÓ NEUROLÒGICA?

  El nostre equip de professionals respondran tots els teus dubtes.

  APARTAMENTS PER A NEUROREHABILITACIÓ

  L’àrea d’ apartaments tutelats per a pacients amb afeccions neurològiques ofereix la possibilitat de realitzar un tractament intensiu i especialitzat en rehabilitació neurològica i amb accés directe als espais a la Unitat d’Estimulació Neurològica.

  És un excel·lent recurs per a tots aquells pacients que vulguin seguir el tractament a la UEN Barcelona o UEN Tarragona i que presentin una certa autonomia per poder viure sols, o acompanyats per un familiar, durant un temps determinat, mentre duri el tractament.

  També hi ha la possibilitat de ser utilitzats pels familiars, per poder estar a pocs metres de la persona ingressada.

  A la UEN Barcelona disposem de 52 apartaments en règim de lloguer totalment adaptats. Aproximadament d’uns 45 m², amb menjador, cuina, habitació doble i bany adaptat.

  A la UEN Tarragona gestionem la possibilitat de trobar habitatges de lloguer per a curts períodes de temps, en un entorn agradable prop del mar.

  El seu funcionament permet una assistència còmoda i agradable en un entorn privilegiat i perfectament comunicat amb el centre de Barcelona i amb els transports públics i adaptats de les línies de metro i Bus davant del mateix centre.

  TRACTAMENTS AMBULATORIS PER A PACIENTS AMB AFECCIONS NEUROLÒGIQUES

  Tots els tractaments ambulatoris d’estimulació neurològica estan disponibles per a pacients adults en la nostra unitat ambulatòria.

  Els pacients que realitzen la neurorehabilitació ambulatòria a la UEN tenen a la seva disposició places d’aparcament.

  Disposem d’espais diàfans i diferenciats com la sala de rehabilitació que ens permeten treballar en equip, entre les especialitats de fisioteràpia, teràpia ocupacional, logopèdia i neuropsicologia. També disposem d’altres espais exclusius, com la piscina climatizada i la zona de despatxos privats.

  Organitzem els tractaments ambulatoris de manera individualitzada i amb l’atenció especifica d’un professional de la rehabilitació neurològica.

  Altres espais disponibles que permeten millorar la vida dels nostres pacients són la piscina terapèutica, la sala comunicació entorn Wii, sala de cuina per a activitats culinàries, sala d’estimulació sensorial, sistemes de deambulació, suspensió i bipedestació, etc.

  TRACTAMENTS DE NEURORREHABILITACIÓ A DOMICILI

  El servei domiciliari de neurorehabilitació que ofereix la unitat d’estimulació neurològica està dirigit a persones adultes que presenten un traumatisme cranioencefàlic, lesió medul·lar o importants politraumatismes a conseqüència d’accidents laborals o accidents de trànsit.

  També atenem pacients que han patit un ictus en fase subaguda per millorar el procés de recuperació física i psicològica, esclerosi múltiple, Parkinson, esclerosi lateral amiotròfica i altres afectacions neurodegeneratives amb l’objectiu de facilitar un procés de rehabilitació especialitzat al domicili particular.

  És un servei còmode i ràpid que activem en 24 hores i que compta amb un coordinador que gestiona tots els professionals que realitzen de manera conjunta un tractament especialitzat.

  Els nostres usuaris utilitzen aquest servei per finalitzar el seu procés rehabilitador o quan per comoditat els resulta més útil.

  La UEN realitza les adaptacions de la llar necessàries per a l’autonomia de l’usuari i ofereix un entrenament a la famílies per a la correcta utilització d’ajudes tècniques i material ortopèdic.

  L’àrea domiciliària forma part de la Unitat d’Estimulació Neurològica i comprèn la rehabilitació integral de dilluns a divendres.