UNITAT D'ESTIMULACIÓ NEUROLÒGICA DE BARCELONA

La unitat de neuroestimulació de Barcelona posa a la vostra disposició els millors professionals experts en afeccions neurològiques.

FISIOTERÀPIA

LOGOPÈDIA

TERÀPIA OCUPACIONAL

NEUROPSICOLOGIA

EL NOSTRE CENTRE DE NEUROREHABILITACIÓ DE BARCELONA

Les instal·lacions del centre compten amb tot el necessari per dur a terme un excel·lent tractament integral per acompanyar el pacient durant tot procés de rehabilitació.

SERVEIS DEL CENTRE DE REHABILITACIÓ NEUROLÒGICA DE BARCELONA

El centre de rehabilitació neurològica de Barcelona compta amb un equip de professionals expert. Gràcies a l’àmplia varietat de serveis de què disposa el centre millorem la qualitat de vida tant dels nostres pacients com dels seus familiars.

ELS NOSTRES EXPERTS EN NEUROREHABILITACIÓ A BARCELONA

El millor equip d’experts en fisioteràpia, terapia ocupacional, neuropsicologia i logopèdia.

CENTRE D'ESTIMULACIÓ NEUROLÒGICA DE BARCELONA

EXPERIÈNCIA

Més de 25 anys ens avalen en el tractament i rehabilitació de pacients amb problemes neurològics.

EQUIP PROFESSIONAL

Comptem amb els millors professionals i experts en les àrees de fisioteràpia, neuropsicologia, teràpia ocupacional, logopèdia, etc.

DEMANA HORA

Contacta amb nosaltres i aclarirem tot els teus dubtes

VOLS VISITAR EL NOSTRE CENTRE?

Contacta amb nosaltres i resoldrem els teus dubtes.

SERVEIS DE REHABILITACIÓ A BARCELONA

SALA D’ESTIMULACIÓ SENSORIAL

L’espai multisensorial és un lloc que proporciona un estat global de calma, benestar emocional i un despertar dels sentits. Es coneix també com a aula o sala multisensorial i és el context ideal per aplicar el concepte Snoezelen.La sala multisensorial és un recurs especialment útil en aquells llocs on es troben persones amb afectacions físiques, psíquiques o sensorials, persones amb dificultats d’aprenentatge, o senzillament persones sanes sotmeses a estrès. El treball dins de la sala a càrrec d’un professional format afavoreix la relaxació, el desenvolupament de l’autocontrol i la confiança en un mateix, l’aprenentatge, estimula la comunicació i contribueix a augmentar el benestar.La UEN utilitza una sala adaptada per poder realitzar l’estimulació multisensorial, també coneguda com espai Snoezelen.Snoezelen es defineix com el despertar dels sentits a través de la pròpia experiència sensorial. És la recreació de moments de vida autèntica per a persones diferents.Snoezelen és un concepte que va íntimament lligat a l’entorn, que es caracteritza per ser multisensorial.Des del seu origen, s’ha convertit en una manera diferent d’abordar a la persona amb dany cerebral adquirit i altres afectacions, amb evolucions molt positives a través de la relaxació i l’estimulació dels sentits. En els últims anys, s’ha convertit en una eina fonamental al servei de terapeutes.El concepte Snoezelen neix als anys 70 a Holanda amb la finalitat de proporcionar experiències sensorials agradables mitjançant l’estimulació dels sentits primaris. Aquesta activitat es realitzava sense necessitat d’activitat intel·lectual i dins d’una atmosfera de confiança i relaxació.Al principi, Snoezelen es va introduir com una intervenció per a persones amb dificultats d’aprenentatge, basant-se en les dificultats que tenen aquestes persones per explorar el seu entorn, la qual cosa els impedeix tenir una estimulació sensorial adequada. Avui, són cada vegada més els col·lectius que utilitzen aquesta teràpia, incloent persones treballadores sotmeses a estrès i a qualsevol persona que necessiti d’uns minuts de relaxació o evasió.

SALA DE COMUNICACIÓ, RELACIÓ I ENTORN. PLATAFORMES INTERACTIVES

NeuronUP és una plataforma de rehabilitació cognitiva professional que ens permet realitzar un entrenament cerebral, a partir d’una intervenció intensiva i personalitzada. Es tracta d’un recurs de gran valor per als especialistes en els processos de neurorehabilitació i tractament dels dèficits cognitius funcionals.Cada activitat està anivellada seguint paràmetres tècnics que permeten que el terapeuta pugui adaptar el procés de rehabilitació a la capacitat cognitiva de cada usuari.El nostre objectiu és estalviar temps als professionals a l’hora de dissenyar les sessions, tenint en compte la importància de la personalització i la validesa ecològica de les activitats d’estimulació cognitiva. Per aquesta raó, consta d’un gestor d’usuaris per guardar i monitorar els resultats dels exercicis.“Guttmann, NeuroPersonalTrainer®” és una plataforma de telerehabilitació cognitiva automatitzada que permet dur a terme programes de rehabilitació de la memòria, atenció, llenguatge i funcions executives de manera intensiva i personalitzada. El registre automàtic de l’execució de les tasques permet monitorar el rendiment i l’evolució del pacient.Aquest sistema innovador permet generar recomanacions terapèutiques a partir dels resultats més positius en pacients tractats anteriorment mitjançant aquest sistema, tenint en compte un mateix perfil d’afectació i evolució.NeuroPersonalTrainer® compta amb un alt nivell d’evidència, avalat amb més de 8 anys d’experiència clínica, en pacients amb dany cerebral adquirit i demències.

SISTEMA DE DEAMBULACIÓ PER SUSPENSIÓ (HANDI-MOVE)

Handi-move és un sistema que afavoreix el tractament del terapeuta a l’hora d’aplicar els estímuls adequats al llarg del procés rehabilitador. Aquest sistema està format per un arnès, que subjecta a l’usuari mentre està dret i camina, connectat a una grua en el sostre que permet donar seguretat durant tot el procés rehabilitador.

ESPORT BOCCIA EN LA UEN

La UEN organitza sessions de l’esport Boccia tots els divendres de 12:00 h a 14:00 h. Aquesta activitat és gratuïta i està dirigida per un monitor de la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i un fisioterapeuta de la UEN.Tal com explica la FCEDF, la Boccia és un esport originari de la Grècia clàssica similar a la petanca i recuperat durant els anys 70 pels països nòrdics, amb la finalitat d’adaptar-se a persones dependents. És un joc de precisió i estratègia, en el qual només hi participen persones en cadira de rodes. S’utilitzen sis boles vermelles i sis blaves (un color per competidor), i una altra de blanca. L’objectiu del joc és acostar el màxim possible les boles de colors a la bola blanca. Els esportistes utilitzen les seves mans, excepte els esportistes de la categoria més severa que utilitzen un canaló.Animem a tots els usuaris de la UEN, així com amics i familiars, a gaudir de la Boccia, un esport competitiu i reconegut internacionalment en els campionats paralímpics.

HIDROTERÀPIA – PISCINA TERAPÈUTICA

Realitzem tractaments d’hidroteràpia a Barcelona i a Vila-seca (Tarragona) per a adults i també per als més petits. Tractem processos de rehabilitació neurològica i traumatològicaDonada la importància i responsabilitat que comporta fer tractament en un mitjà aquàtic, s’inicia per part dels professionals de la UEN la realització d’una avaluació prèvia als usuaris interessats.Aquestes avaluacions poden determinar alguns factors d’exclusió per no comprometre la seguretat de tots.Les persones que participin en les activitats d’hidroteràpia sempre estaran acompanyades per un fisioterapeuta de la UEN i gaudiran d’un mitjà aquàtic a una temperatura aproximada de 32 °C – 33 °C, amb una profunditat de 1,40 m.Beneficis de la hidroteràpia: Facilita els moviments apresos Les mobilitzacions són menys doloroses Millora l’equilibri i la coordinació Ajuda a normalitzar el to muscular Millora la consciència de l’esquema corporal Diversifica els moviments Afavoreix la relaxació i el benestar psicològic i emocional de l’usuari