IV edició del Màster en Estimulació Neurològica. Neurorehabilitació.


El darrer cap de setmana de gener va tenir lloc la primera sessió de la IV edició del Màster en Estimulació Neurològica. Neurorehabilitació que organitza la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIC-UCC) i coordina la Unitat d’Estimulació Neurológica.

Un conjunt de 25 professionals (que han exhaurit les places disponibles), entre fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals, inicien enguany una nova aventura de la mà de professionals reconeguts, experts en neurorehabilitació, que posen a l’abast dels estudiants tots els seus coneixements i tota la seva experiència.

L’objectiu del màster és obtenir una formació especialitzada i científica en l’àmbit de la neurorehabilitació per tal de poder configurar tractaments individualitzats, personalitzats i adaptats a l’evolució de cada tipus de pacient neurològic. Algunes de les tècniques assistencials que es treballaran al llarg d’aquests estudis són: la neurodinàmica; el concepte Affolter; l’estimulació basal; les teràpies per restricció del costat sa, mirall i assistida amb gossos; la hidroteràpia; la modulació pedagògica; la musicoteràpia i l’optometria, i els conceptes Bobath i Perffetti.

Enguany els assistents a la primera sessió del màster van poder gaudir de la presència de tres mestres excepcionals: el Dr. Francesc Torralba, filòsof i teòleg, que va apropar els participants a la bioètica; la Roberta Ghedina, guanyadora del Premi June Nystrom de Fisioteràpia 2019, amb una trajectòria acadèmica i professional reconeguda en els camps de la lingüística, la neuropsicologia i la fisioteràpia motora i visual, que va introduir els alumnes en la neurofisiologia i la neurorehabilitació, i la Dra. Jaci Molins, com a especialista en coaching i salut.