Català :: Castellano Unitat d\'Estimulació Neurològica | RSS Unitat d\'Estimulació Neurològica | Facebook
Home > UEN > Activitats terapèutiques > Equitació terapèutica

Equitació terapèutica

La UEN disposa d'un conveni de col·laboració amb la Fundació Teràpia a Cavall (Centre internacional de teràpies i activitats assistides amb cavalls), que té com a  missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat o necessitats especials mitjançant les activitats i teràpies assistides amb cavalls. Fundada l’any 2002 i acreditada internacionalment per la North American Riding for the Handicapped Association (NARHA), la Fundació Teràpia a Cavall disposa d’un equip de professionals certificats i 12 cavalls coterapeutes amb experiència en el camp de l’equitació terapèutica i la hipoteràpia.
 
A totes aquelles persones que realitzin tractament a la UEN i siguin susceptibles d'acollir-se al programa d'equitació se'ls realitzarà una valoració inicial. Els programes d'equitació terapèutica es realitzen de manera individualitzada.
 
Cada programa consta de:
  • Una avaluació inicial per a fixar la idoneïtat de la persona com a genet, i els objectius a seguir en les sessions d'equitació terapèutica.
  • 12 sessions d'equitació terapèutica aproximadament, amb una periodicitat d’una o dues sessions setmanals.
  • Una reavaluació final dels beneficis aconseguits per a fixar nous objectius en cas de continuar el programa.
El pas del cavall proporciona un moviment tridimensional, variable, rítmic i repetitiu, similar al patró de la marxa. El cavall és una base dinàmica de treball, que fa que sigui ideal per afavorir el control del tronc, l’equilibri, la resistència, la coordinació i la planificació motriu. Proporciona informació sensorial des d’àrees propioceptives, vestibulars, tàctils i visuals. Durant la transició del pas del cavall, l’usuari realitza reajustaments subtils en el control del seu tronc per  mantenir una postura en equilibri. Els efectes del moviment del cavall sobre el control postural, els sistemes sensorials i la planificació motriu serveixen per afavorir la coordinació, millorar el grau de respostes, el control respiratori i l’atenció.
En cumplimiento con Ley 34/2002 de servicios de la sociedad de la información, te recordamos que al navegar por este sitio estás aceptando el uso de cookies propias y ajenas. Acepto + info